Navigation Menu+

Het begon allemaal met Scotland Yard

Posted on Dec 4, 2015 by in Blog | 0 comments

Het begon allemaal met Scotland Yard

 

Scotland YardMijn spellencarière begon toen ik elf jaar oud was. Vraag me niet hoe het kwam, maar de cadeauwinkel in het ontzettend kleine dorp waar ik woonde verkocht Scotland Yard. En mij leek dat een heel leuk spel. Ik had genoeg geld gespaard om het te kopen.

Er was alleen één klein probleem. Hoe moest ik aan mijn ouders uitleggen dat ik dit spel graag wilde kopen. En wel nu! Sinterklaas stond voor de deur, dus we zouden al genoeg cadeaus krijgen. Ik kon wel inschatten wat het antwoord zou zijn (dacht ik).

Het duurde echter niet lang voor de oplossing zich aandiende. Bij ons was het de gewoonte dat mijn moeder alle Sinterklaascadeaus verstopte door het hele huis. Op Sinterklaasavond mochten mijn broers en ik kamer voor kamer afzoeken. De gevonden cadeaus gingen mee naar beneden, waar we ze openmaakten. Dat was altijd een groot feest. En daar lag ook de oplossing voor mijn probleem.

Ik kocht Scotland Yard, liet het in Sinterklaaspapier inpakken en verstopte het in huis. Op Sinterklaasavond ‘vond’ ik het spel. Mijn broer en ik deden heel verbaasd dat we dit leuke spel gekregen hadden. De volgende dag las ik de spelregels en gingen we aan de slag. Ik weet niet hoe vaak we Scotland Yard gespeeld hebben, maar ik weet wel dat het vaak was! Het beste Sinterklaascadeau dat er bij zat! 🙂

Veel later vertelde mijn moeder dat ze heel verbaasd was over dit Sinterklaascadeau. Ze wist 100% zeker dat ze het zelf niet gekocht had. Mijn vader beweerde dat hij het ook niet had gekocht. Het kwam ook niet van onze grootouders. Dus van wie dan wel? En wie had het in huis verstopt? Het kostte haar een paar maanden voordat ze er achter kwam dat ik het zelf gekocht had. 🙂